SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/007 | 4026 Debrecen, Piac utca 8. B. épület

Intézmény logo

Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Tehetségpont

Tehetségpont

Alapadatok:

A Tehetségpont kódja: TP 180 004 252
Cím: 4026 Debrecen, Piac utca 8.
Telefon: 06-52-412-212
E-mail cím: bethlen.kozgaz@bethlen-debr.sulinet.hu
Képviselő: Dr. Tóth László Tamásné
Kapcsolattartó: Dr. Dávidné Csík Andrea

Fontosabb linkek:

 A tehetségpontról:

Iskolánk 2012 decemberében vált regisztrált Tehetségponttá. 2015 tavaszán folytatott akkreditációs eljárásban intézményünk a MATEHETSZ által felkért Akkreditációs Bizottság helyszíni és online konzultációja, ellenőrzése valamint javaslata alapján elnyerte a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács akkreditált kiváló Tehetségpontja címet.  Részletesebb tájékoztatás az alábbi linken található:

http://tehetseg.hu/tehetsegpont/tp-180-004-252

Intézményünkben diákjaink rendszeresen indulnak a Kenguru és a Zrínyi Ilona teszt jellegű versenyeken, valamint az Arany Dániel és Oktv versenyein is. Felkészítésükben több matematika szakos tanár részt vesz, de mindenképpen kiemelkedő szerepet  tölt be e folyamatban Paulovits György kollégánk, aki 2013-ban kiváló versenyfelkészítő kategóriában  elnyerte a MATEHETSZ által megpályázható Bonis Bona díjat.

A MATEHETSZ által meghirdetett pályázatokba sikeresen bekapcsolódtunk. Volt sikeres eszköz pályázatunk, amelynek eredményeképp térgeometriai testeket, valamint programozható számológépeket nyertünk. Tehetséges diákjaink részt vettek személyiségfejlesztő tréningeken, amelyek nagy segítséget nyújtottak számukra- visszajelzéseik alapján- tehetségük kibontakozásában.

Iskolánkban két darab angol-magyar  kéttannyelvű osztály indul a 2018/2019-es tanév óta. Az itt tanuló diákok a magas nyelvi óraszámnak köszönhetően kiemelkedő angol nyelvi tudásra tesznek szert. Intézményükben második idegen nyelvként lehetőség van az orosz, német, francia, holland és kínai nyelvek elsajátítására is. A kínai nyelv tanulására városunkban csak az iskolánkban van lehetőség.

Évek óta több külföldi (svájci, német, francia ) iskolával van kapcsolatunk. Munkatársaink rendszeresen írnak Erasmus pályázatokat. A nyertes pályázatoknak köszönhetően diákjaink és tanáraink egyaránt rendszeresen utaznak külföldi iskolákba, ahol is gyakorolhatják nyelvtudásukat, valamint nagymértékben fejlődnek szociális kompetenciáik is.

Városunkban sok az új befektető, akik már középiskolások között is keresik a leendő munkaerőt. A legtehetségesebb tanulók sokszor már a középiskolai évek alatt kapnak állásajánlatot.

Intézményünk szakgimnáziummá válása óta egyre nagyobb szerepet kap a szakma (közgazdaságtan és turizmus). Intézményünkben a szakmai munkaközösség immár harmadik éve rendezi meg a „Gondolkozzunk marketing nyelven!” című pályázatát, amelybe évről-évre egyre több iskola kapcsolódik be. 


Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium

4026 Debrecen, Piac utca 8. B. épület

Telefon: (52) 412-212 /114 vagy (52) 347-247

E-mail: bethlen-kozgaz@bethlen-debr.edu.hu

OM azonosító: 203033/007

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002419


2024Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium