SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/007 | 4026 Debrecen, Piac utca 8. B. épület

Intézmény logo

Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Kollégium

Kollégium

Ha már megtaláltad a számodra megfelelő iskolát, válassz hozzá egy karrieredet támogató kollégiumot.

Miért a Bethlen koli lehet az ideális?

Mert több, mint szállás! Egy összetartó közösség része lehetsz, a „Györffys diákélet” mellett biztosítjuk a tanulási és lakhatási feltételeket, számos szabadidős és kulturális programban vehetsz részt, felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozásokkal támogatjuk tanulmányi előmeneteledet.

S ha érettségi után szeretnél szakmát tanulni? Albérlet helyett koliban a helyed!

 

Bővebben:

A vidéki családok számára a középiskola kiválasztása után a másik legnehezebb feladat a megfelelő kollégium megtalálása.

Kiemelt célunk, hogy a kollégiumban nem csak szállást, és étkezést biztosítsunk a kollégisták számára, hanem odafigyelést, családias légkört, felzárkóztatást, tehetséggondozást és karriertámogatást is. Kollégiumunk az alapellátást - lakhatás, étkezés, szociális és érzelmi védettség, tanulási biztonság és nyugalom, segítő pedagógiai környezet - minden felvett kollégista számára biztosítja. Ezen túlmenően kollégiumunk hitvallása a kulturált és egészséges szellemi otthon légkörének megteremtése, magas szintű tanulmányi és szocializációs közeg biztosítása.

A kollégistáink számára elsődleges feladat a tanulás, amihez intézményünk minden segítséget igyekszik megadni. Oktatói közösségünk támogatja a tanulókat a mindennapos felkészülésben; a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók számára felzárkóztatást biztosítunk, tehetséges kollégistáinkat képességeink kibontakoztatásában segítjük, szabadidejük hasznos eltöltésére számos lehetőséget biztosítunk, ahol teret engedünk a tanulói igényeknek. Ennek jegyében szervezzük meg a kollégiumi foglalkozások rendszerét.  A szervezett foglalkozásokon kívül magas óraszámban biztosítunk időkeretet az egyéni törődésre, amelynek keretében a kollégista vagy a pedagógus kezdeményezésre a diákok feltárhatják egyéni problémáikat, ezek megoldásában számíthatnak a nevelőtanár tanácsaira, segítségére. A tanulás mellett színvonalas, jó hangulatú rendezvényeket szervezünk a kollégiumban lakó diákok számára, valamint kiemelten kezeljük a partnerintézmények közötti versenyeket, szabadidős, programokat.

A kollégium 2023. szeptember 1-jén került a Debreceni Szakképzési Centrum fenntartásában működő Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumhoz. (Korábban Györffy István Középiskolai Kollégium, Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium).  A kollégium feladatellátási helye 4025 Debrecen Postakert utca 7. szám alatt található. A felvehető kollégisták maximális létszáma 324 fő. A kollégium lakói 7-14. évfolyamos ép intellektusú, elsősorban a DSZC intézményeiben tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók lehetnek. A kollégiumban 13 tanulócsoport működik, ezeknek az átlaglétszáma 24-25 fő.

A város központjához közel, egy csendes kis utcában, a távolsági autóbusz pályaudvartól és a központi vasútállomástól pár perc sétára található a kollégium épülete, ahonnan tömegközlekedéssel vagy gyalog minden könnyen elérhető.

Az 1974-ben épült négyemeletes épületben 64 db négyágyas, valamint minden szinten egy-egy 7 és 8 ágyas hálószoba található. Az első és második emeleti szobák és valamennyi vizesblokk az elmúlt években felújításra került.

Minden szinten található tanulószoba, ahol biztosított a nyugodt tanulás. A könyvtár 12.000 darabos könyvállománnyal szolgálja a tanulási és kulturális igényeket.

 

A kollégium elérhetősége:

  • Név: Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium
  • Kollégiumvezető: Dinkó-Akli Anett
  • Cím: 4025 Debrecen, Postakert utca 7.
  • Telefon: +36 52/431-301
  • E- mail: kollegium@dszcbethlen.hu

Kollégiumi felvételi tájékoztató

Jelentkezni kizárólag online 2024. május 1-től május 15-ig lehetséges.

Jelentkezés

GALÉRIA

Kollégium

1. bejárat felől.jpg
2. udvar felől.jpg
3. lépcsőház.jpg

Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium

4026 Debrecen, Piac utca 8. B. épület

Telefon: (52) 412-212 /114 vagy (52) 347-247

E-mail: bethlen-kozgaz@bethlen-debr.edu.hu

OM azonosító: 203033/007

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002419


2024Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium